1 червня в Україні вже традиційно відзначається день захисту дітей. Це свято встановлене ще в 1998 році, а вперше засноване в листопаді 1949 року в Парижі рішенням сесії Ради Міжнародної демократичної федерації жінок. 

З нагоди відзначення свята 31 травня 2021 року голова
Івано-Франківської районної ради Василь Попович спільно з головою
Івано-Франківської районної державної адміністрації Олександром Ярощуком урочисто вручили районні відзнаки у сфері захисту дітей “Серце віддаю дітям”.

У номінації “Кращий опікун, піклувальник” відзнаку отримала Ірина Черепинська (село Остриня Тлумацької міської ради).

У номінації ”Краща прийомна сім’я”:

- подружжя Андрія та Руслани Чернецьких (село Поплавники Галицької міської ради);

- подружжя Мирослава та Тетяни Феркаляк з м. Івано-Франківськ Івано-Франківської міської ради).

У номінації “Кращий дитячий будинок сімейного типу” – дитячий будинок сімейного типу Андрія та Ліни Соколових (м. Галич).

У номінації “Кращий недержавний заклад у сфері захисту дітей” –центр опіки дитини “Рідна оселя” (м. Тлумач), директор – Віталій Жиляк.

У номінації ”Краща практика дружньої до дитини територіальної громади”:

- Рогатинська міська рада (голова – Сергій Насалик);

- Богородчанська селищна рада (голова – Ростислав Заремба).

У номінації “Благодійність та милосердя у сфері захисту дітей”:

- Благодійна організація “Карітас-Івано-Франківськ УГКЦ” (директор – о. Володимир Чорній);

- Благодійна організація “Час добра і милосердя” (голова – Валерія Кушніренко).

У номінації “Краща організація у сфері захисту дітей з особливими потребами” – громадська організація ”Діти сонця Івано-Франківщини” (голова організації – Валентина Цура).

У номінації “Підтримка дитячих проєктів та ініціатив” – Дитяча інформаційна Ліга “Сузір’я” імені Героя України Леоніда Каденюка (м. Тисмениця, керівник – Богдан Нагорняк).

У номінації “Поліцейське піклування,  захист прав та законних інтересів дітей” – Оксана Чіх – старший інспектор сектору ювенальної превенції відділу превенції Івано-Франківського районного управління поліції ГУНП в Івано-Франківській області.

У номінації “Кращий керівник служби у справах дітей територіальної громади” – Ірина Рохман – начальник служби у справах дітей
виконавчого комітету Івано-Франківської міської ради.

У номінації “Кращий працівник у сфері захисту дітей” – Мар’яна Остальська – головний спеціаліст відділу з питань соціально-правового захисту дітей та профілактики правопорушень служби у справах дітей
Івано-Франківської РДА (м. Тлумач).

У номінації “Кращий працівник служби у справах дітей” - Квітослава П’ятка – головний спеціаліст відділу опіки, піклування, усиновлення та розвитку сімейних форм виховання служби у справах дітей  Івано-Франківської РДА (м. Галич).