26 травня 2021 року в ВСП “Бурштинський торговельно-економічний коледж Київського національного торговельно-економічного університету” відбувся “День гостинності”, який відвідав голова районної ради Василь Попович.

В рамках заходу проведено круглий стіл на тему “Потреби сучасного ринку праці Прикарпаття”, участь у засіданні якого взяли також перший заступник голови Івано-Франківської РДА Дмитро Мариневич,  депутат Івано-Франківської обласної ради Андрій Іваськів, директор Івано-Франківського обласного центру зайнятості Василь Цимбалюк, міський голова м.Рогатин Сергій Насалик, заступник міського голови м.Бурштин Володимир Чуйко, роботодавці територіальних громад Івано-Франківського району, керівники Богородчанської, Галицької, Рогатинської, Тисменицької, Тлумацької районних філій обласного центру зайнятості та Івано-Франківського міського центру зайнятості, учні Бурштинської, Галицької, Більшівцівської та Дубовецької ОТГ.

Директор коледжу Андрій Козак розповів про навчальний заклад та перспективи його розвитку, умови навчання, зосередив увагу на актуальних питаннях залучення представників місцевого бізнесу в освітній процес,  відзначивши важливу роль обласної служби зайнятості у професійній орієнтації молоді.

“День гостинності” для школярів проводився у формі майстер-класів, підготовлених викладачами та студентами за професіями, за якими веде підготовку коледж. Діти мали можливість відчути себе у ролі справжнього шеф-кухаря, бармена і побачити, як створюється кулінарний шедевр, скуштувати кондитерські вироби, створені руками молодих кондитерів. Майбутні фахівці з туризму продемонстрували планування туристичного маршруту, а електромеханіки розповіли про особливості роботи холодильних установок.

Учасниками заходу зазначено, що тільки висококваліфіковані кадри у будь-якій сфері є конкурентоспроможними на ринку праці і саме цей фактор найбільше впливає на зайнятість та рівень заробітної плати, а якість підготовки фахівців у свою чергу залежить від професійного рівня викладацького складу.