Спробуйте підключитись до мережі Wi-Fi, якщо вона є. Зараз багато сховищ уже обладнано роутерами. Якщо у вашому немає — спробуйте із сусідами, в яких є кабельний інтернет, забезпечити укриття мережею. Для цього достатньо кабеля й Wi-Fi-роутера.

Телефон при поганому покритті розряджається швидше. Якщо у сховищі є люди, крім вас — домовтеся, щоб постійно був увімкнений лише один мобільний телефон. Таким чином ви розвантажите мережу та збережете заряд смартфонів якнайдовше. Одного телефона достатньо, щоб отримувати найбільш важливу інформацію.
При цьому попередьте близьких, коли ви будете на зв’язку.

Якщо зв'язку в укритті немає зовсім, переконайтеся, що вимкнений «Режим польоту».
Спробуйте скористатись національним роумінгом.
Переконайтесь, що проблема — не в SIM-карті: вимкніть телефон, вийміть і вставте SIM-карту.
Спробуйте переставити SIM-карту в інший пристрій.
Якщо працюватиме — проблема з телефоном. Якщо ні — із SIM-картою.

Однією з причин відсутності зв’язку може бути покриття, яке не розраховане на таку кількість користувачів. Обмежте споживання мобільного трафіку. Вимкніть режим автоматичного завантаження медіафайлів у месенджерах

Налаштування месенджера > Дані та сховище або Медіафайли > вимкніть опцію «Фонове завантаження» / у розділі «Через мобільну мережу» вимкніть «Автозавантаження медіа»

Для зв'язку одне з одним встановіть заздалегідь один додатків-рацій, щоб тримати зв'язок із людьми поруч (домовтесь, який саме, та встановіть однакові):
Bridgefy
Walkie Talkie
Two Way: Walkie Talkie
Радіус роботи залежить від покоління Bluetooth та перешкод для сигналу (до 60-100 м)

Спілкування за допомогою цих програм не захищене — ризик, що вас зможе прослухати будь-хто, якщо випадково чи навмисно потрапить на ту саму частоту.
І не забувайте: виходити з укриття, доки триває сигнал тривоги, заборонено. Це — небезпечно для вашого життя.
Якщо вихід з укриття засипало, обов'язково спробуйте повідомити ДСНС про ваше місцеперебування за допомогою екстреного виклику на номер 101 та 112.

Екстрені виклики безкоштовні!