24 травня 2021 року голова районної ради Василь Попович провів робочу зустріч із Старобогородчанським сільським головою Володимиром Петришином.

В ході наради обговорено проблемні питання, які постали перед Старобогородчанською громадою внаслідок адміністративно-територіальної реформи, та шляхи їх вирішення.

Зокрема, гостро постає питання наповнення бюджетів місцевих рад – не всі громади є фінансово спроможні в тих обсягах, які давали б змогу повноцінно здійснювати всі повноваження, які передано громадам. Наразі  Старобогородчанській сільській раді не вистачає коштів на фінансування навчання дітей у Богородчанській музичній школі. Міжбюджетні трансферти між цими двома громадами дали б змогу повноцінно забезпечити навчальний процес учнів, проте, діти стали заручниками юридичних прогалин в адміністративно-територіальній реформі. Як наслідок, ця ситуація одною з перших вказує на те, що субвенція з районного бюджету могла б покрити ці витрати, але законодавець у 2021 році позбавив субрегіональний рівень місцевого самоврядування такої можливості.