23 травня 2021 року голова Івано-Франківської районної ради Василь Попович взяв участь в урочистих заходах, присвячених Дню Героїв.

В Івано-Франківську святкування розпочалося з маршу слави УПА. Учасники маршу вирушили з парку імені Тараса Шевченка до Меморіального скверу, де священники відслужили панахиду за полеглими воїнами України та поклали квіти до пам'ятників.

Захисникам України вручено відзнаки за честь та звитягу від міського голови Івано-Франківська та медалі “За поранення” Міністерства оборони України.

День Героїв (Свято Героїв) – щорічне свято, встановлене в Україні на честь українських воїнів – борців за волю України, передусім лицарів  Київської Русі, козаків Гетьманської доби, гайдамаків, опришків, Січових Стрільців, вояків Армії УНР, ОУН-УПА, а також героїв Небесної сотні та сучасної російсько-української війни. 

Дата 23 травня була вибрана не випадково. У травні за суперечливих обставин загинув ідеолог українського самостійництва Микола Міхновський. 23 та 25 травня були вбиті лідери українського визвольного руху Євген Коновалець та Симон Петлюра. Свято Героїв під час Другої світової війни та після її завершення відзначали учасники визвольного руху. 

Цей день є особливим і для української діаспори, яка популяризувала звитягу та героїзм воїнів від часів Давньої Русі до сьогодні. Пам’ять про полеглих героїв, знакові битви є значним мобілізаційним та патріотично-виховним чинником, який мотивував до боротьби за незалежність наступні покоління.