14 жовтня 2021 року голова Івано-Франківської районної ради Василь Попович взяв участь в урочистостях з нагоди храмового свята Пресвятої Богородиці та 415-річчя села Радча.

З гордістю за своє село, з повагою до його історії зустріли мешканці Радчї День народження рідного села, який знаково святкують разом з визначними святами – Днем захисників та захисниць України, Покровою Пресвятої Богородиці, Днем українського козацтва та Днем заснування Української Повстанської Армії.

Святкові заходи розпочалися з Літургії у храмі, після якої Василь Попович привітав та відзначив жителів села, старших за 90 років, репресованих та воїнів АТО/ООС.

Святкування продовжились біля символічної могили Борцям за Волю України, де відправлено молебень та покладено квіти на знак шани до захисників, які відстоювали в минулому і борються в часи сьогодення за незалежність і цілісність України. Про славні героїчні традиції, лицарів волі, які боронили та продовжують захищати неподільність своєї землі, розповідали різні відомі особистості.

На будинку культури села Радча голова районної ради Василь Попович спільно із отцем Зіновієм Каськом та сином Василя Шиптура Богданом Шиптуром встановили пам’ятну дошку першому керівнику народного дому Василю Шиптуру – громадському та культурному діячу, засновнику відомої в Україні Заслуженої чоловічої хорової капели села Радча, автору пісні “Через поле України ішла Божа Мати”.