20 серпня 2021 року відбулася восьма позачергова урочиста виїзна сесія Івано-Франківської районної ради у Галицькому Народному домі.

На урочисте засідання депутатів районної ради, присвячене 30-й річниці з дня проголошення Акта про незалежність Української Держави, завітали народний депутат України Оксана Савчук, протопресвітер Галицького протопресвітеріату Івано-Франківської архієпархії УГКЦ, настоятель храму Різдва Христового УГКЦ у м. Галич Ігор Броновський, міські, селищні, сільські голови новоутвореного Івано-Франківського району, громадськість та представники засобів масової інформації.

Отець Ігор Броновський оголосив Господню молитву, поблагословив усіх присутніх, побажавши єдності, терпіння заради добрих справ в ім’я розвитку України, єдності, любові й добра.

Гостинно вітав усіх міський голова міста Галич Олег Кантор, висловлюючи щирі сподівання на подальшу плідну співпрацю.

Про знаковість 30-ї річниці незалежності України, найвизначніші віхи її новітньої історії, сучасні події в державі, надзвичайну важливість для нації патріотичного, волелюбного, демократичного суспільства, виховання в українців взаємоповаги, почуття відповідальності за особисті вчинки, жагу до розвитку процвітаючої європейської держави, утвердження її найвищих моральних і культурних цінностей, а також про важливість обрання правильного шляху розвитку місцевого самоврядування в Україні, а разом з тим – збереження основоположних принципів демократії у своїх доповідях говорили Оксана Савчук, голова районної ради Василь Попович, а також депутати районної ради (голови депутатських фракцій) Вадим Войтик, Михайло Сеньків, Олег Серняк.

За високий професіоналізм, значний особистий внесок у розбудову й утвердження української державності й самобутності, розвиток і примноження національного багатства та з нагоди відзначення 30-ї річниці з Дня Незалежності України 24 знакових для району особистості нагороджено відзнаками голів Івано-Франківської районної та обласної рад.

Спільне розгортання великого українського синьо-жовтого славня на Замковій Горі в Галичі довершило святкову атмосферу, подарувавши всім учасникам урочистостей незабутні враження та приємні емоції напередодні загальнодержавного святкування знакової для України дати – 30-річної ювілейної історичної сторінки молодої держави, мир і цілісність якої і сьогодні здобувається ціною людського життя, адже на сторожі кордонів нашої країни і зараз пильно стоять тисячі воїнів – синів і дочок України, з міцності, сили волі й непоборності яких ми щодня черпаємо натхнення для добрих справ.

Древнє місто Галич як столиця Галицько-Волинського князівства не випадково було вибране для урочистостей, присвячених 30-й річниці відновлення незалежності України, адже незабаром це місто святкуватиме 1125 річницю з часу заснування. Дух славетного історичного минулого й зараз надихає всіх, хто побував на Замковій Горі, на сподвижництво заради розквіту нації та рідної держави.