2 липня 2021 року за ініціативи голів районних рад у місті Київ організовано всеукраїнські Збори Української асоціації районних та обласних рад на тему “Проблемні питання фінансового забезпечення районних рад”.

Президент Асоціації Сергій Чернов, Голова Секретаріату Асоціації Юрій Андрійчук, експерт Ігор Пілько запросили до участі у Зборах керівників Офісу Президента України, центральних органів виконавчої влади, парламентаріїв, експертів та представників міжнародних організацій.

Участь у заході з понад 80 голів районних рад України взяв також голова Івано-Франківської районної ради Василь Попович.

У ході Зборів обговорено стан функціонування районних рад в часи сьогодення та в найближчому майбутньому, фінансове забезпечення районних рад (проблеми та наслідки), експертні погляди на стан функціонування районних рад, а також шляхи вирішення проблемних питань фінансового стану районних рад.

 Відповіді на ключові питання щодо проблемних аспектів діяльності районних рад в Україні давали представники Мінрегіону, Мінфіну та Голова профільного Комітету Верховної Ради України Андрій Клочко. Також участь в обговоренні взяли експерти, зокрема, Анатолій Ткачук.

За результатами заходу напрацьовано фахову Резолюцію Зборів, яку буде передано до розгляду в компетентні органи центральної влади.