“Волю українського народу до самостійного життя не знищать ні ворожі тюрми, ні заслання, бо Україна є нездобутнім бастіоном героїв і борців”

Євген Коновалець

Євген Коновалець став символом української державності, армії та соборності, як полковник Армії УНР, командир Січових Стрільців, член Стрілецької Ради, комендант УВО, голова Проводу українських націоналістів (1927), перший голова ОУН (з 1929), один із ідеологів українського націоналізму.

14 червня Україна відзначає 130-річчя з дня народження Голови проводу організації українських націоналістів.

2021 рік на Прикарпатті проголошено роком Євгена Коновальця. Ще в березні Верховна Рада України підтримала запит до Президента про присвоєння полковнику УНР звання Героя України.

Щороку Івано-Франківськ вшановує цього Героя України, борця за націю й державність, незалежність і самобутність. Так, 13 червня 2021 року народний депутат України Оксана Савчук, голова Івано-Франківської районної ради Василь Попович, міський голова м. Івано-Франківськ Руслан Марцинків, численні мешканці обласного центру та громадські активісти зібрались біля пам’ятника Євгену Коновальцю в місті Івано-Франківськ, щоб віддати належну шану Герою Української держави – постаті, яка направду була єднальною, яку сприймало і старше покоління, і молоде, і ті, хто хотів перемовинами досягати незалежності, і ті, хто зі зброєю в руках готовий був завжди її відстоювати. Держава постала. І зараз боротьба продовжується.  За територію, за її сутність і самобутність, за визнання її у світі.

Тож будьмо гідними послідовниками Героя України, який пожертвував власним життям заради майбутнього наступних поколінь.