Південно-Західним міжрегіональним управлінням Держпраці проведено нараду за участю заступника начальника Управління інспекційної діяльності в Івано-Франківській області Івана Лушкіна та заступника голови Івано-Франківської районної ради Лідії Чекайло.

Фахівець Держпраці ознайомив присутніх з діяльністю Міжрегіонального управління, наголосив на важливості дотримання вимог з питань безпеки праці.

Під час зустрічі обговорено питання моніторингу стану виконання повноважень органами місцевого самоврядування (районними та обласними) в галузі охорони праці, що передбачені Законами України «Про охорону праці» та «Про місцеве самоврядування в Україні». Адже відповідно до ст. 35 Закону України «Про охорону праці» органи місцевого самоврядування у межах своєї компетенції:

затверджують цільові регіональні програми поліпшення стану безпеки, умов праці та виробничого середовища, а також заходи з охорони праці у складі програм соціально-економічного і культурного розвитку регіонів;

приймають рішення щодо створення комунальних аварійно-рятувальних служб для обслуговування відповідних територій та об’єктів комунальної власності.

Відповідно до ст. 43 Закону України «Про місцеве самоврядування в Україні», виключно на пленарних засіданнях районної, обласної ради вирішуються  питання затвердження програм соціально-економічного та культурного розвитку,  цільових програм з інших питань, заслуховування звітів про їх виконання.