04 липня 2023 року заступник голова Івано Франківської районної ради Лідія Чекайло взяла участь у виїзному засіданні організаційного комітету із відзначення 1125-річчя з часу заснування міста Галича.

Участь у його роботі взяли міський голова Олег Кантор, голова обласної державної адміністрації - начальниця обласної військової адміністрації Світлана Онищук, голова обласної ради Олександр Сич, Митрополит Івано-Франківський Української греко-католицької церкви Володимир Війтишин, народні депутати України, представники місцевої влади, науковці.

Під час засідання узгодили план заходів по відзначенню ювілейної дати, що їх реалізовуватимуть спільно духовенство, науковці, галицька місцева та обласна влада. Загалом у рамках цієї події протягом серпня-вересня заплановано понад десяток різних заходів.

На початку серпня Галич готується приймати традиційну Всеукраїнську Патріаршу прощу до Галицької чудотворної ікони Матері Божої.

Крім цього, в Галичі відбудеться дві наукові конференції - всеукраїнська та міжнародна, видання краєзнавчих й історичних праць про історію та культуру древнього міста, ряд мистецьких заходів, серед яких - вистава «Нація» Івано-Франківського національного академічного драматичного театру імені Івана Франка.

А ще до 1125-ої річниці Галича планують погасити ювілейну поштову марку.

Для молоді прикарпатські науковці мають намір розробити комп’ютерну гру на знання історії Галича.

У планах також заходи, що допоможуть підсилити на передовій наших захисників. Йдеться про ІІІ благодійний аукціон, який планують організувати в Галичі та збирати кошти на необхідне тактичне військове обладнання.

Разом з тим 1 вересня в закладах освіти області проведуть тематичні уроки, присвячені історії давнього міста.