13 жовтня 2022 року заступник голови Івано-Франківської районної ради Лідія Чекайло взяла участь у відкритті підрозділу місцевої пожежної команди в с.Маркова Солотвинської селищної громади.

Підрозділ створений завдяки співпраці з польським фондом міжнародної солідарності в рамках проєкту «Вогнеборці. Вдосконалення цивільного захисту в Україні на місцевому рівні», завдяки якому місцева пожежна команда отримала формений одяг, спеціальне обладнання та спорядження. Також завдяки спільним зусиллям місцевої влади та підтримці Головного управління ДСНС України в області для потреб підрозділу надано пожежний автомобіль.

Місцева пожежна команда села Маркова обслуговуватиме три населені пункти – Манява, Маркова та Бабче, а це понад 5 тисяч мешканців Солотвинської громади, спокій яких будуть забезпечувати вісім добровольців з-поміж місцевих жителів.

Лідія Чекайло відмітила важливу роль рятувальників, особливо у теперішній складний для України час, побажала новоствореній команді якнайменше тривожних викликів, вручивши новоствореній команді від Івано-Франківської районної ради набори для ремонту автомобілів та ікону Святого Флоріана Лорхського – покровителя пожежників.