17 травня 2021 року голова Івано-Франківської районної ради Василь Попович взяв участь у засіданні Круглого столу «Про підготовку та  відзначення 1125-річчя з часу першої згадки про м. Галич Івано-Франківської області», який проведено у Національному заповіднику «Давній Галич».

Вперше Галич згадується під 898 роком в угорській хроніці, автором якої був анонімний нотар короля Бели.

Архієпископ та Митрополит Івано-Франківський Кир Володимир (Війтишин) поблагословив присутніх на добрі справи і великі ідеї. Серед запрошених були також Галицький декан УГКЦ о.Ігор Броновський та Галицький декан ПЦУ о.Євген Стасюк.

У заході взяли участь народні депутати України Ігор Фріс та Оксана Савчук, начальник управління культури національностей та релігій облдержадміністрації Володимир Федорак, голова районної державної адміністрації Олександр Ярощук, ректор Прикарпатського національного університету ім. В.Стефаника Ігор Цепенда, ректор Івано-Франківського національного технічного університету нафти і газу Євстахій Крижанівський, генеральний директор Національного заповідника «Давній Галич» Володимир Костишин, депутати Івано-Франківської обласної та районної рад, представники ДТЕК.

Учасників наради ознайомлено з проектом Плану заходів за такими розділами:

- Регенерація історико-культурного середовища давнього Галича.

- Об’єкти соціальної та туристичної інфраструктури.

- Транспортна та інженерна інфраструктура.

- Духовно-мистецькі заходи.

- Організаційні заходи.

Під час обговорення присутні висловили свої думки з приводу майбутнього святкування ювілею м. Галич. За підсумками наради прийнято резолюцію, якою ініційовано відзначення 1125-річчя м. Галича на державному рівні та створення організаційного комітету щодо підготовки до святкування цієї події.